ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ РЕКЛАМИРА?

raklamaВ днешния забързан и динамичен свят става все по-трудно да се привлича и задържа вниманието на клиентите.  Улисани в своето ежедневие и затрупани с лавина от ненужна информация, хората все по-трудно се ориентират в многообразието от продукти и марки. Това до голяма степен обяснява нуждата от качествена реклама и въобще от рекламирането – това е единственият начин да попаднете в полезрението на своите потенциални клиенти. Но нека разгледаме 10-те основни причини да рекламирате:

1. Рекламата  е основният инструмент за привличане на нови клиенти:

Посредством нея хората научават за вашето съществуване. Вероятността да сте единственият играч на пазара е минимална. За да бъдете забелязани от клиентите е нужно да съобщите на всеослушание, че вие сте ТУК и предлагате ТОВА, от което те имат нужда СЕГА.

2. Рекламата е основен инструмент за създаване на трафик от клиенти: 

препоръчително е клиентите редовно да бъдат подсещани за услугите, които предлагате, както и да бъдат информирани за вашите специални оферти.  

3. Имидж-рекламата подкрепя бизнеса, като предизвиква, засилва и поддържа лоялността на вашите клиенти. Това води от своя страна до по-големи обороти.

4. Рекламата е гарант за продължителността на вашия бизнес – рекламирането на вашия бизнеса е един постоянен процес, който продължава през цялото време на неговото съществуване.

5. Рекламата е инвестиция в бъдещето – рекламирай сега, за да привлечеш клиенти следващия месец.

6. Рекламата поддържа вашия бизнес в състезанието с конкурентите – броят на клиентите може да бъде и голям, но със сигурност е ограничен. Ако клиентите не са запознати с продуктите и услугите, които предлагате и информирани за намаленията, които предлагате, е много по-вероятно да изберат фирма, която усилено рекламира

7. Рекламата ви осигурява трайно място в съзнанието на купувачите.

8. Рекламата дава на вашия бизнес позитивен имидж за успешна фирма.  

9. Рекламата поддържа отношението и мотивацията на вашите служители.

10. Рекламата разширява пазарния ви дял, увеличава търговските ви обороти и води до по-високи печалби.